Reiki

Wat is Reiki ?

handenReiki is het Japanse woord voor de allesomvattende en alles doordringende levenskracht. Het woord REIKI is ontstaan uit de Japanse karakters REI en KI die samen de betekenis hebben van Universele Levensenergie. Rei alleen betekent Onbegrensd of Universeel. Ki betekent de Vitale Kracht, die door al het levende stroomt oftewel de levensenergie. Ki is hetzelfde als de Chinezen bedoelen met Chi en de Hindoestaan met Prana.

Reiki betekent dus Universele levensenergie en deze benaming is gegeven aan een oude geneeskunst die rond de eeuwwisseling opnieuw werd ontdekt door de Japanse Theoloog Dhr. MikaoUsui. Het is een methode waarbij de genezende Levensenergie via het lichaam van de gever naar de ontvanger wordt geleid door middel van de handen. Deze worden op de ontvanger gelegd en de energie stroomt vanzelf.

 

Hoe werkt Reiki ?

Wanneer we onszelf of anderen behandelen, leggen we onze handen op bepaalde zones van het lichaam. Een goede methode is om chakra’s met elkaar te verbinden waardoor energievelden geharmoniseerd worden. Vaak voelen we dat als een “stromend” gevoel van kou of warmte.

Wat doet Reiki nu precies ?

Het bevordert de natuurlijke genezing en vitaliseert lichaam en geest. Herstelt de harmonie tussen lichaam en geest. Het werkt op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel en geestelijk. Het brengt de energiehuishouding in evenwicht en heft blokkades op. Bevordert volledige ontspanning en reinigt vergiften. Past zich aan de natuurlijke behoeften van de ontvanger aan en werkt ook op dieren, planten en mineralen, kortom een aangename en totale genees methode.

In Archive